...

A12 dakwerken uit Hoboken – roofing, EPDM, Alkorpla, PVC, isolatie

Lichtkoepels & lichtstraten

De ideale manier om licht te creëren in uw ruimte

Het is vaak niet mogelijk om zomaar in alle ruimtes een traditioneel venster aan te brengen. Is dit het geval, dan is een lichtkoepel of lichtstraat een ideale manier om tóch natuurlijk licht in een ruimte te creëren.

Lichtkoepels brengen beduidend meer licht in de woning. Populair is met name de bolvormige lichtkoepel, al sinds jaar en dag ook de meest verkochte lichtkoepel. Uiteraard zijn er verschillende soorten lichtkoepels beschikbaar naast de zo populaire bolvormige koepel. De vaak fraaie lichtkoepels zijn er bij A12 Dakwerken in acrylaat en polycarbonaat ofwel transparant en opaal. De lichtkoepels bieden extreme transparantie en verkleuren niet, zelfs niet door uv-straling.

De lichtkoepel van polycarbonaat onderscheidt zich door de mate van slagvastheid en is zomaar 250 keer zo sterk als glas. Deze lichtkoepels zijn beschikbaar van enkel tot vierwandig en bieden beveiliging tegen inbraak. Bovendien staan deze koepels garant voor de perfecte isolatie. De verschillende lichtkoepels werken met een koepeldopsysteem en besparen tot wel 66 procent energie, iets dat u op de energierekening zeker gaat merken. Licht en warmte houdt u zo binnen, de zo gevreesde torenhoge energiefactuur daarentegen behoort voorgoed tot het verleden. En dat biedt in alle opzichten verlichting.

Diverse uitvoeringen voor verschillende toepassingen beschikbaar

Voor de grotere openingen wordt in plaats van lichtkoepels gebruik gemaakt van lichtstraten. Dergelijke openingen zijn dermate groot dat er geen lichtkoepels voor op de markt zijn. Vooral grote industriële panden krijgen met lichtstraten tóch natuurlijk daglicht binnen. Lichtstraten zijn er in polycarbonaat en zijn prima geschikt voor showrooms. Lichtstraten staan voor natuurlijk licht en bovendien zijn ze volledig waterdicht.

Lichtstraten kennen aluminium profielen en meerwandige polycarbonaatplaten als voornaamste bestandsdelen. Lichtstraten staan bekend om de uitstekende isolatie die het biedt. Zeker in vergelijking met hoog isolerend dubbel glas winnen lichtstraten het op alle fronten. Om één geheel te creëren worden dezelfde kunststofbeglazingen gebruikt voor de kopstukken. Wie kiest voor lichtstraten is verzekerd van een egale spreiding van licht en bespaart net als lichtkoepels significant op de energiefactuur. Ook de lichtstraten zijn in diverse uitvoeringen verkrijgbaar en zijn geschikt voor verschillende toepassingen.

Contacteer A12 dakwerken voor de installatie van lichtkoepels en lichtstraten!

Veelgestelde Vragen (FAQ) over Lichtkoepels en Lichtstraten door A12 Dakwerken

Lichtkoepels zijn constructies die natuurlijk licht in een ruimte brengen, vooral in situaties waar het niet mogelijk is om traditionele vensters te installeren. Ze zijn bijzonder effectief in het verlichten van donkere ruimtes en zijn beschikbaar in verschillende materialen zoals acrylaat en polycarbonaat.

Lichtkoepels voor platte daken brengen aanzienlijk meer licht in de woning. Ze bieden extreme transparantie, verkleuren niet door uv-straling, en zijn beschikbaar van enkelwandig tot vierwandig, wat zorgt voor uitstekende isolatie en beveiliging tegen inbraak. Bovendien besparen lichtkoepels tot wel 66 procent energie.

Lichtstraten zijn grotere constructies die natuurlijk daglicht binnenlaten, vooral geschikt voor grote openingen waar lichtkoepels niet toereikend zijn. Ze worden vaak gebruikt in grote industriële panden en showrooms. Lichtstraten zijn gemaakt van aluminium profielen en meerwandige polycarbonaatplaten, die zorgen voor uitstekende isolatie en egale lichtspreiding.

Lichtstraten voor platte daken bieden natuurlijke lichtinval, zijn volledig waterdicht, en zorgen voor uitstekende isolatie in vergelijking met hoog isolerend dubbel glas. Ze besparen significant op de energiekosten en zijn beschikbaar in diverse uitvoeringen voor verschillende toepassingen.

Lichtkoepels zijn meestal gemaakt van acrylaat of polycarbonaat. Polycarbonaat lichtkoepels zijn bijzonder slagvast, 250 keer zo sterk als glas, en bieden uitstekende isolatie. Lichtstraten bestaan uit aluminium profielen en meerwandige polycarbonaatplaten, die zorgen voor duurzaamheid en energie-efficiëntie.

Lichtkoepels en lichtstraten besparen energie door natuurlijke lichtinval te maximaliseren en de noodzaak voor kunstmatige verlichting te verminderen. Ze bieden ook uitstekende isolatie, waardoor warmte binnenblijft en energiekosten dalen. Dit resulteert in een lagere energiefactuur en een duurzamere woning.

Ja, zowel lichtkoepels als lichtstraten zijn beschikbaar in diverse uitvoeringen om aan verschillende behoeften en toepassingen te voldoen. Dit maakt het mogelijk om de perfecte oplossing te vinden voor elke specifieke situatie, of het nu gaat om een residentieel of industrieel gebouw.

A12 Dakwerken biedt professionele installatie van zowel lichtkoepels als lichtstraten, waarbij gebruik wordt gemaakt van hoogwaardige materialen en technieken om te zorgen voor duurzame en efficiënte oplossingen. Neem contact met ons op voor meer informatie en een offerte op maat.

Enkele tevreden klanten aan het woord

A12 Dakwerken
5.0
Based on 124 reviews
powered by Google
Jo Van den BogaertJo Van den Bogaert
14:19 01 Jun 24
Correct and smooth cooperation. Price quality top!👍 Highly recommended!
Marc VerbiestMarc Verbiest
07:52 19 Apr 24
Super friendly, punctual and professional. So if you want to have a roof done, be sure to take a look at A12 and request a quote. You will see, competitive prices for perfectly executed work. Very satisfied !!
eleni daelemanseleni daelemans
12:57 25 Mar 24
We are very satisfied with the work carried out on our roof. Clear communication, very friendly and they work very cleanly with minimal disruption! This is the second time we have worked with them and in the first project the implementation and aftercare were also completely fine.
Ivo StevensIvo Stevens
08:21 10 Dec 23
We had A12 install a new roof in recent weeks, with the many challenges it entailed. The various deep and complex solutions. We are very satisfied with the quality and professionalism of Dave and his team. Despite the persistent bad weather in recent weeks, we still managed to deliver a beautiful and high-quality roof without the house being flooded. That only deserves a 5 star review. Thank you again this way.
Nathan WNathan W
18:08 05 Dec 23
Very satisfied with the work done on our roof! Despite the changing weather forecasts, they were able to keep the agreements. They even put extra effort into this during the weekend. Questions during the works were answered immediately. Definitely recommended!
Phatsuchana PhisaiphunPhatsuchana Phisaiphun
03:54 30 Jun 22
Excellent job done, good information and on time.
VaninaVanina
07:22 30 Jul 21
They did our roofs and we are very happy. They gave good advice and answered all if our questions.They are very professional and work well and fast.A plus point, they needed to go through the house and they did their best not to dirty the house.We would highly recommend them.
We are very happy from this company for clear agreements and fast nice work. Thanks a lot!
js_loader

A12 Dakwerken – Denk je aan je dak? Denk A12!

Grote of kleine projecten, nieuwbouw of renovatie: we staan voor je klaar.

Vraag je offerte aan bij A12 Dakwerken. We antwoorden snel en concreet. Zo verlies jij geen tijd en is je dak in geen tijd weer tiptop. Vul het contactformulier in – ’t is gratis!

Wil je dat we meteen zicht krijgen op je project? Beantwoord dan de automatische bevestigingsmail en stuur ons enkele foto’s door!

Vraag online je offerte aan